maanantai 12. lokakuuta 2009

Toimittajille

Tapahtuman työryhmä joutui kokoontumaan niin tiukalla aikataululla ettei meillä ole antaa täydellistä kuvaa nuorten asunnottomuudesta Kuopiossa. Voimme esittää enemmänkin kysymyksiä nuorten asunnottomuuden määrästä ja olemuksesta. Tosiasia kuitenkin on, että Kuopiossakin ensisuojalla on ollut kuluvana vuonna alle 25-vuotiaita asiakkaita vaikka tuo palvelurakenne on varmaan viimeinen minne nuortet asunnottomat ajautuvat. Kuten huomaatte tilastot ovat tässä suhteessa vaatimattomat. Tässä on ilmiö joka on huonosti kartoitettu ja ylipäätänsä vaikea hahmottaa siitä syystä, että osa nuorista palaa asunnottomana vanhenpiensa luo, osa asustelee kavereiden nurkissa yms. Haluamme kuitenkin herättää aiheesta keskustelua koska nuorten palvelutarpeet esim. asumisen tuki yms. saattaa vaatia erilaista ammattitaitoa kuin vanhempien sukupolvien onnistunut asumisen tukeminen. Suosittelemmekin käymään informaatiolähteinä näitä tahoja läpi:

- Kuopion asuntotoimi, Sosiaali-ja terveystoimi (esim. sosiaalityö Martti Roine), Nuorisopalvelut, erityisnuorisotyö, Kuopion työvalmennussäätiö, Kuopion ev.lut seurakunnat diakoniatyö, Kuopion yliopiston sosiaalipolitiikan laitos Anneli Juntto,Poliisi, Niiralan Kulma (asukaspalvelupäällikkö Päivi Vanninen), Työterapinen yhdistys ry, Kuopion seudun päihdepalvelusäätiö. Näiden kautta voisi saada jonkinlaisen kuvan nuorten asunnottomuudesta.

Asunnottomia esimerkiksi nuorten osalta meillä ei ole tarjota. Edellämainitun verkoston kautta sellainen voisi mahdollisesti löytyäkin. Aihe on arkaluontoinen joten toivotamme onnea tässä suhteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti